Cea Mai Bună Cremă pentru Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această boală autoimună provoacă iritații, mâncărime și erupții cutanate neplăcute, care pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. Cautarea …

Cea Mai Bună Cremă pentru Psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această boală autoimună provoacă iritații, mâncărime și erupții cutanate neplăcute, care pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. Cautarea celei mai bune creme pentru psoriazis este esențială pentru ameliorarea simptomelor și menținerea pielii sănătoase.

Ce este psoriazisul și de ce apare?

Psoriazisul este o boală autoimună care provoacă producția excesivă a celulelor pielii, ducând la formarea unor leziuni roșii, solzoase și inflamate. Acest proces are loc pe fondul unei reacții anormale a sistemului imunitar al organismului. Cauza exactă a psoriazisului nu este încă pe deplin înțeleasă, dar se crede că factorii genetici și cei de mediu pot juca un rol important în declanșarea bolii.

Ce trebuie să conțină cea mai bună cremă pentru psoriazis?

Când căutăm cea mai bună cremă pentru psoriazis, este important să luăm în considerare anumite ingrediente care pot calma inflamația, pot hidrata intens pielea și pot ajuta la reducerea mâncărimii și a descuamării. Iată câteva ingrediente cheie pe care ar trebui să le căutăm într-o cremă eficientă pentru psoriazis:

 • Acid salicilic: Ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii și reduce inflamația.
 • Uree: Hidratează intens pielea uscată și ajută la calmarea senzației de mâncărime.
 • Alantoină: Promovează vindecarea pielii și reduce roșeața și iritația.
 • Aloe vera: Are proprietăți antiinflamatorii și ajută la calmarea pielii afectate.
 • Unt de shea: Hidratează și hrănește intens pielea.
 • Vitamina E: Este un antioxidant puternic, care ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi.

Cum să alegem cea mai bună cremă pentru psoriazis?

Atunci când alegem cea mai bună cremă pentru psoriazis, trebuie să ținem cont de tipul și gravitatea afecțiunii noastre. Consultarea unui dermatolog ne poate ajuta să identificăm cea mai potrivită opțiune pentru nevoile noastre specifice. De asemenea, ar trebui să verificăm lista de ingrediente și să evităm cremele care conțin parabeni, sulfuri, parfumuri sau coloranți artificiali, deoarece acestea pot agrava simptomele psoriazisului.

Cum să aplicăm corect crema pentru psoriazis?

Aplicarea corectă a cremei pentru psoriazis poate face diferența în eficacitatea tratamentului. Iată câțiva pași importanți pe care ar trebui să îi urmăm:

 1. Curățăm pielea înainte de aplicarea cremei cu un săpun blând și apă călduță.
 2. Ștergem ușor pielea cu un prosop moale, fără să frecăm sau să irităm zonele afectate.
 3. Aplicăm o cantitate adecvată de cremă pe zonele afectate și masăm ușor pentru a facilita absorția.
 4. Permiteți cremei să se absoarbă complet înainte de a vă îmbrăca sau de a intra în contact cu alte obiecte.
 5. Evităm expunerea prelungită la soare imediat după aplicarea cremei.

Cele mai bune sfaturi pentru gestionarea psoriazisului

Pe lângă utilizarea cremei adecvate, există și alte măsuri pe care le putem lua pentru a gestiona psoriazisul:

 • Evităm stresul: Stresul poate agrava simptomele psoriazisului, așa că este important să găsim modalități de relaxare, cum ar fi yoga sau meditația.
 • Adoptăm o alimentație sănătoasă: O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și grăsimi sănătoase, poate sprijini sănătatea pielii.
 • Evităm alcoolul și fumatul: Aceste obiceiuri pot agrava simptomele psoriazisului.
 • Păstrăm pielea hidratată: Aplicăm regulat o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea excesivă a pielii.
 • Evităm traumatismele pielii: Încercăm să evităm zgârieturile și rănile care pot declanșa noi episodii de psoriazis.

Cât de repede pot observa rezultatele utilizând o cremă pentru psoriazis?

Fiecare persoană este diferită, iar timpul în care putem observa îmbunătățiri în starea pielii poate varia. Unele persoane pot observa o ameliorare a simptomelor în câteva zile, în timp ce altele pot avea nevoie de câteva săptămâni sau chiar luni pentru a vedea rezultatele dorite. Este important să fim răbdători și consecvenți în utilizarea cremei, pentru a obține cele mai bune rezultate.

1. Psoriazisul este contagios?

Nu, psoriazisul nu este contagios și nu se poate transmite de la o persoană la alta.

2. Pot folosi crema pentru psoriazis în timpul sarcinii?

Înainte de a folosi orice cremă sau tratament în timpul sarcinii, este recomandat să consultăm un medic sau un dermatolog pentru a ne asigura că este sigur și potrivit pentru starea noastră.

3. Pot utiliza crema pentru psoriazis pe față?

Utilizarea cremei pentru psoriazis pe față ar trebui făcută cu prudență, deoarece pielea de pe față este mai sensibilă. Este recomandat să consultăm un dermatolog înainte de a aplica crema pe față.

4. Pot să folosesc mai mult de o cremă pentru psoriazis în același timp?

Este mai bine să nu combinăm mai multe creme pentru psoriazis fără sfatul medicului, deoarece anumite ingrediente pot interacționa sau pot agrava simptomele.

5. Trebuie să folosesc crema pentru psoriazis chiar dacă simptomele au dispărut?

Da, este important să continuăm utilizarea cremei pentru psoriazis și după ce simptomele au dispărut, pentru a menține pielea sănătoasă și pentru a preveni recidivele.

6. Există vreun remediu definitiv pentru psoriazis?

Până în prezent, nu există un remediu definitiv pentru psoriazis, dar tratamentele disponibile pot ajuta la controlul simptomelor și la menținerea stării pielii sub control.

7. Cât de des ar trebui să folosesc crema pentru psoriazis?

Frecvența utilizării cremei poate varia în funcție de recomandările medicului și de gravitatea afecțiunii. De obicei, este recomandat să aplicăm crema de două ori pe zi sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Vezi și:

Lasă un comentariu