Uleiul esential de lavanda

Publicat de Allderma 17.05.2016 0 Comentarii

 

                          

 

 

FRUMUSETEA INCEPE CU UN SOMN ODIHNITOR

 

Somnul adanc, odihnitor si suficient este piatra de temelie pentru sanatate. Iar frumusetea – chiar si cea care porneste din interior – este dependenta de calitatea somnului.

Si cum nimic nu se dobandeste fara o pregatire prealabila, iata unul dintre produsele  care poate contribui semnificativ la imbunatatirea somnului!

 

Uleiul esential natural de lavanda

 

 

                                                                                             

 

Lavanda este pretuita din vechime pentru numeroasele sale calitati. Gradinarii si botanistii o iubesc pentru felul ei lipsit de pretiozitate, dar plin de generozitate, cu care raspunde atunci cand i se asigura conditii bune de plantare.

Ulterior, poate fi pastrata, inclusiv prin congelare atunci cand e proaspat culeasa, si poate fi inclusa in nenumarate preparate cosmetice, medicinale, produse pentru aromaterapie si chiar in produse alimentare (biscuiti, siropuri, tonice).

Si, de ce sa nu ne aducem aminte si de mirosul inconfundabil al casei bunicilor si strabunicilor nostri care nu utilizau decat plante aromatice si nu cunosteau esentele chimice.

Uleiul esential natural este una dintre cele mai calitative forme de conservare a tuturor proprietatilor lavandei. Este pretios, concentrat si de aceea se comercializeaza in cantitati mici, deoarece trebuie utilizat doar integrat in preparate, la nivel de cateva picaturi.

 

Spray pentru somn si relaxare

 

                                                                              

 

O veche reteta de casa vorbeste despre cum ne putem relaxa, preparandu-ne noi insine un spray ambiental, bun pentru somn si relaxare.

Pentru a valorifica la maxim proprietatile lavandei, reteta ne sfatuieste sa ne pregatim o ceasca de infuzie de lavanda si una de decoct (pentru infuzie, se opareste planta 15-20 min, iar pentru decoct se fierbe ceaiul si se lasa acoperit, pana la racirea totala si se strecoara prin sita fina sau tifon). Apoi, ne asiguram ca avem un recipient tip spray, curat si suficient de incapator. In acest spray se combina dupa cum urmeaza: infuzia de lavanda, decoctul de lavanda, o ceasca de apa distilata, ½ ceasca de alcool alimentar (fara miros) si 10 picaturi ulei esential natural de lavanda (vezi portofoliul de produse Allderma). Spray-ul se agita energic inainte de fiecare utilizare, iar in timpul verii este bine sa fie pastrat la rece.

 

Cum utilizam spray-ul de lavanda

 

Odata preparat, spray-ul cu ulei esential natural de lavanda poate fi folosit imediat. Se poate distribui in interiorul spatiilor inchise, in camera, dar mai ales pe suprafata de dormit. Mireasma sa isi va face imediat efectul si vom simti un efect de relaxare cuprinzatoare, deoarece lavanda actioneaza in primul rand asupra sistemului nervos. Pe aceasta cale se relaxeaza si sistemul muscular, in consecinta se pot reduce anumite dureri cauzate de contracturi musculare.

Spray-ul cu ulei esential natural de lavanda descris mai sus poate fi folosit si ca tonic facial si corporal. Efectul calmant si relaxant va fi complet, mai ales daca spray-ul a fost bine racit. Nu uitati ca recipientul trebuie bine agitat, de fiecare data, iar produsul nu poate fi pastrat refrigerat decat 2-3 luni.

 

Lavanda nu este recomandata persoanelor alergice si femeilor insarcinate!

Scrie un comentariu