Vine primavara!

Publicat de Allderma 22.02.2016 0 Comentarii

 DE MARTISOR...

 

                                                                   

 

Desi luna februarie apartine iernii, pamantul a inceput sa miroasa a primavara. Caldura neasteptata a trezit natura la viata si intreaga atmosfera se incarca treptat cu miresmele datatoare de speranta ale inceputului de primavara. Si e firesc ca orice inceput sa fie sarbatorit cum se cuvine, acum cand razele soarelui se impletesc tot mai puternic cu zilele reci, iar intunericul pierde lupta in fata luminii.

 

Perspectiva primaverii ingemanata cu luna lui Martisor ne aduce tuturor ganduri proaspete. Serbam Martisorul recapatandu-ne speranta, credinta de mai bine si optimismul. Acest moment al regenerarii este invocat prin Martisorul pe care-l daruim celor dragi, insotit de urari de fericire si noroc.

 

Martisorul – Traditie straveche

 

In vechiul calendar roman, anul incepea cu luna Martie, ocazie cu care se desfasurau serbari inchinate zeului Marte, cel care controla fortele naturii, ale primaverii si tot ce tinea de lucratul pamantului. Era inceputul unui nou an agrar, care se identifica cu sosirea primaverii si cu practicarea unor ritualuri aducatoare de prosperitate. In acelasi timp, oamenii incercau sa exprime importanta momentului printr-o simbolistica speciala.

Interesant este faptul ca obiceiul Martisorului este asociat spatiului carpatic si zonei balcanice, in virtutea vecinatatilor deschise. Elementele de baza sunt cele doua fire – alb si rosu – rasucite intr-un ciucure. De acestea se atasa o moneda sau alt obiect in miniatura care avea o semnificatie aparte, apropiata unui talisman.

 

Martisorul contemporan

 

Noi, romanii, obisnuim sa daruim celor dragi o mica atentie, ”un simbol al primaverii”, prin care le uram semenilor ca primavara sa le aduca fericire, noroc si sanatate. Forma artistica a martisorului a evoluat, s-a transformat si a capatat noi valente, de la simbolistica asociata norocului, la oferirea unor mici piese de podoaba sau chiar a unor obiecte artizanale. Valoarea este data de incarcatura emotionala resimtita de cel care ofera ”martisorul”.

 

De aceea, noi, manufacturierii cu suflet de la Allderma, ne-am reinnoit puterile odata cu apropierea primaverii si am dat un nou suflu produselor noastre care pot fi oferite tuturor celor care ne bucura viata. Sunt produse facute cu suflet si pentru sufletele care se vor rasfatate de atingeri catifelate, parfumuri si esente naturale cu puteri afrodisiace. 

Am regandit intr-o noua forma si prezentare produsele noastre cele mai cautate.

 

   

Oferta Martisorului  este gandita sub forma unor mici cadouri care, desi se consuma in timp, vor insoti gandurile celor dragi cu ocazia oricarei atingeri. Sapunurile Allderma va infrumuseteaza viata, sufletul si pielea. Aveti de ales dintre seturile formate din sapunurile cu scortisoara, lavanda si galbenele. Am turnat in forme artistice sapunurile noastre hand-made care acum va inveselesc prin atractivitatea lor de inimioare si floricele. Ele sunt ambalate atat intr-o maniera romantica, potrivita cu mai multe ocazii, cat si personalizate in mod ingenios, prin atasarea unui snur de matase alb-rosu care le transforma intr-un martisor perfect. Sunt delicate, parfumate si cu siguranta vor aduce un zambet de placere pe fata celei care va primi un astfel de cadou.

 

Cu gandul la exuberanta primaverii, aici la Allderma, am gandit forme noi si pline de culoare si pentru unele dintre vedetele produselor noastre, respectiv crema de maini si crema de fata. Special pentru sarbatorilor Martisorului, aceste creme vor fi ambalate in recipiente cu totul originale: borcanele pictate manual, cu vopsea speciala pentru vitralii, care sunt in sine mici opere de arta, miniaturi pline de dragalasenie. Toate modelele reproduse reprezinta simboluri inspirate de natura si sunt legate de renasterea primaverii.

 

Va asteptam cu drag sa alegeti un martisor delicat, rafinat si plin de utilitate.

Toate caracteristicile de baza ale materiilor prime care dau calitatea produselor noastre, precum si metodele de preparare ale acestora se regasesc in produsele din oferta noastra de martisor!

 

Toate martisoarele le gasiti la sectiunea Idei de cadouri.

 

Scrie un comentariu