Beneficiile produselor apicole in preparatele cosmetice

Publicat de Allderma 28.01.2016 0 Comentarii

 

 

 

                                                                   

 

 

 

Pare un subiect banal, arhicunoscut si des vehiculat. Dar nu te poti abtine sa nu observi cum, periodic, virtutile produselor apicole sunt readuse in prim plan, sub diferite branduri, unele de mare succes. Astfel, publicul le redescopera cu placere de fiecare data, datorita increderii nestramutate in ”produsele stupului”.

 

Calitatile extraordinare ale mierii - medicament si aliment pretios in acelasi timp - sunt cunoscute inca din antichitate cand era considerata hrana vie. Este interesant sa observam cum de la consumul direct, adica ingerarea mierii, a pasturii, a granulelor de polen sau chiar a fagurelui extras de pe ramele stupului, s-a trecut incet, dar sigur, la integrarea acestor produse apicole in preparatele cosmetice gandite de catre specialistii din domeniu.

 

Pentru conceperea si elaborarea preparatelor pentru intretinerea igienei, protejarea sau infrumusetarea pielii este nevoie de cunostinte stiintifice si tehnice, precum și de cunoasterea structurii si fiziologiei pielii si a reactiilor acesteia fata de diferitele materii prime. Altfel spus, acestea trebuie sa asigure afinitatile fiziologice si sa fie, in acelasi timp, preparate omogene stabile, cu aspect placut si accesibile ca pret.

 

Sanatatea se caracterizeaza printr-o bunastare fizica si psihica si este recunoscut faptul ca aspectul exterior este unul dintre factorii care influenteaza pozitiv psihicul oamenilor. Indiferent de varsta si gen, cu totii incercam sa ne protejam de agresiunea mediului extern ca urmare a modificarii modului de viata si accentuarea poluarii generata de dezvoltarea industriala.

 

Eficienta produselor apicole este pe deplin relevata de stiinta cosmetica moderna care pune accentul pe rolul stimulator, pe actiunea nutritiva de revitalizare a tenului si pe efectele terapeutice ale produselor apicole utilizate in preparatele cosmetice.

 

Spre exemplu, ceara de albine este unul dintre cele mai utilizate produse apicole. Ea este ingredient de baza intr-o serie larga de preparate cosmetice cum ar fi: cremele de maini, cremele de fata sau balsamul de buze.

 

Mierea, de departe cel mai cunoscut produs apicol, isi gaseste un neasteptat loc in compozitia sapunului pentru ten, contribuind la hidratarea si regenerarea pielii. Exact aceleasi calitati – capacitatea de hidratare si regenerare – ale mierii stau la baza utilizarii acesteia pentru pregatirea in casa a unor masti pentru ten si corp. De exemplu, calitatile mierii pot fi potentate prin asocierea cu galbenusul de ou si uleiul de masline sau prin amestecarea cu lapte sau smantana si miezul unui avocado. Aceste amestecuri, destinate unor tenuri uscate si fara vitalitate, trebuie sa aiba o usoara consistenta pentru a putea fi aplicate pe fata, iar dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda. Sa nu uitam ca aceeasi importanta trebuie sa o acordam si pielii gatului si decolteului. In cazul combinarii mierii cu uleiuri esentiale cu virtuti antiseptice, cum ar fi cel de scortisoara, putem obtine o masca ideala pentru un ten acneic.

 

Combinarea mierii cu diverse ingrediente este unul dintre cele mai ”eco” si ”bio” preparate cosmetice pe care le avem la indemana. Pregatirea lor nu implica niciun fel de aditivi sau conservanti, se face pe loc, iar aplicarea este simpla (uneori folosind numai degetele foarte curate). Aceste masti ne pregatesc tenul pentru aplicarea ulterioara a cremelor de fata, in functie de necesitati.

 

 

Scrie un comentariu