Importanta folosirii uleiurilor vegetale naturale

Publicat de Allderma 30.11.2015 1 Comentarii Uleiuri naturale,

                                             

 

                                                                 

 

 

     Uleiurile vegetale  naturale se extrag  din diverse seminte si nuci, cum ar fi: argan, avocado, cocos, migdale, măsline, ricin, etc.

     În general, în domeniul cosmeticii, aceste uleiuri extrase prin presare la rece sunt utilizate datorită anumitor beneficii, specifice fiecărui tip de ulei în parte, aduse cu precădere tenului și părului.

     Uleiurile naturale sunt recomandate mai ales in cazul tenului uscat, însă există diverse uleiuri pentru fiecare tip de ten în parte. 

     Aceste uleiuri, pot fi aplicate direct pe piele, însă pot intra și în compoziția diferitelor creme sau loțiuni, în funcție de efectul dorit asupra pielii (antirid, hidratare, cicatrizare, etc.).

      O proprietate benefică a uleiurilor vegetale naturale este aceea că au capacitatea de a preveni, dar și de a trata diferite afectiuni ale pielii: acnee, riduri, cearcane.

  • Uleiul de migdale

        Acest tip de ulei poate fi utilizat atât în cosmetică, cât și intern in scop terapeutic. Fiind extras din miezul samburilor de migdale, acesta are o culoare galbuie, iar principalul său beneficiu este faptul că este potrivit pentru orice tip de ten. Uleiul de migdale este folosit pentru pielea uscată, deshidratată si pentru calmarea iritațiilor. In masajul tenului sau al corpului este folosit, deoarece se absoarbe foarte greu. De asemenea, datorită compoziției chimice, uleiul stimulează creșterea părului, iar în alimentație ajută la reducerea nivelului de colesterol.

  • Uleiul de ricin

      Este printre cele mai cunoscute uleiuri vegetale utilizate în industria cosmetică, având multiple beneficii. Acesta poate fi aplicat pe piele, pe păr dar și pe unghii. La nivelul feței, uleiul de ricin ameliorează cearcănele și acneea, matifiind și hidratând pielea. Stimuleaza cresterea unghiilor si a parului, fiind și un bun antiseptic.

  • Untul de shea

        Untul de shea poate fi combinat cu diferite uleiuri vegetale pentru a fi mai usor de aplicat pe piele. Este un bun hidratant, sporind elasticitatea pielii. De asemenea, acesta poate estompa ridurile fine, ameliorand ridurile de expresie. În cazul unghiilor, untul de shea poate fi folosit pentru inmuierea cuticulelor. Ca beneficiu terapeutic, acesta poate vindeca rănile și arsurile, avand rol cicatrizant.

     Alte câteva uleiuri naturale și proprietățile lor specifice : 

  • Uleiul de cocos - acest ulei are o multitudine de beneficii, printre care și faptul că ușurează procesul de digestie, iar la nivelul tenului poate fi utilizat atât improtriva coșurilor cât și ca demachiant.
  • Uleiul de argan - are efect antiinflamator, antirid,  ajută la pierderile de apă și poate fi folosit pentru regenerarea părului.
  • Uleiul de măsline – este hidratant, foarte bogat în antioxidanți .
  • Uleiul de avocado – are deopotrivă proprietăți anti-îmbătrânire și anticelulitice.

 Asadar, uleiurile naturale sunt recomandate atât în alimentație cât și pentru  îngrijirea pielii și a părului, iar fiecare poate găsi un ulei prielnic.

1 Comentarii

Beda Mirela:
10.08.2020, 01:37:29 PM
Raspunde

Crema de fata antirid pentru ten uscat, cu argan, avocado si shea este prima care mi-a facut bine si nu mi-a mai provocat reactii alergice. Am incercat mai multe creme, de la firme cu renume, dar nu au avut acelasi efect. Este un produs natural, fara conservanti, pe care il voi folosi in continuare pentru ca este foarte bun.

Scrie un comentariu